— Meki punomasni kravlji sirevi
Hoćete li nešto topivo i meko nepcu, a zamamna okusa ovisno o dodatku, onda je to paleta mekih sireva.
— Polutvrdi punomasni kravlji sir
Jednostavan, svakodnevni, kravlji sir koji nas prati kroz sva životna zbivanja.
Blage, nježne, neutralne arome koju vole i stari i mladi, a zbog svoje elastične konzistencije voli ju i svaka kuhinja (sendviči, pizze, lasagne…).
— Polutvrdi punomasni kravlji sir
Čista, punija i prpošnija zrelija dama koja se diči svojim aromatičnim pomalo voćnim okusom i mirisom.
— Dimljeni polutvrdi punomasni kravlji sir
…a ako je malo odimimo ona postaje prava dimna delicija za odrasle koja budi u nama ozračje jeseni i zime i želju za šalicom kuhanog vina.
— Polutvrdi punomasni kravlji sir s biberom
Začetak je našeg oplemenjivanje sireva s različitim dodacima.
Prvi začin je zeleni papar koji sljubljen s sirom pruža moćniju i pikantniju aromu. Uz krišku ovog sira i čašu rajnskog rizlinga imat ćete posebnu čaroliju užitka.
— Polutvrdi punomasni kravlji sir s feferonima
Želite li kušati njegovog snažnijeg i ljućeg brata onda ćemo Vam ponuditi polutvrdi kravlji sir s ljutom feferonom, koji će možda potražiti i koju kapljicu crnog vina više.
— Tvrdi punomasni kravlji sir s pistacijem
— Polutvrdi punomasni kravlji sir s dodatkom lješnjaka
Posebno orašasto-slatkasta aroma konditorskog lješnjaka u ovom siru zaintrigirala je mnoga nepca kušača koji postaju njegovi obožavatelji.
— Polutvrdi punomasni kravlji sir s mediteranskim začinima
Dovoljno je zatvoriti oči, pomirisati i kušati krišku sira s mješavinom pomno odabranih, sušenih mediteranskih začina pa da nas preplavi toplina sunca i miris mora.
— Polutvrdi punomasni kravlji sir s maslinama
Povijesno poznati mediteranski plod maslina, crna i zelena salamurena, fino sjeckana našla se je i u našem siru čineći ga slano-kiselkastim pomalo oporim sirnim lijekom.
— Polutvrdi punomasni kravlji sir s kaparima
Još su stari Grci i Rimljani uživali u cvjetnim pupoljcima kapara kao najfinijeg začina, pa stopljeni sa kravljim sirom nastaje posebna sirna delicija, pikantna, malo trpka s blagom notom žestine.
— Polutvrdi punomasni kravlji sir s tartufima
Naš kravlji sir spojili smo s još jednom vrhunskom namirnicom, gljivom, crnim tartufom – kraljem šume i tako je nastao naš najpoznatiji sir Tartufek. Onima koji poznaju aromu crnog tartufa možemo samo poželjeti dobar tek !, a oni koji ju otkrivaju prvi puta čeka ih uistinu prekrasno okusno iznenađenje.
— Polutvrdi punomasni kozji sir
Ili sam voljena (obožavana) ili ne voljena (omražena), jer ja sam polutvrdi punomasni kozji sir. Uistinu karakterističan miris i okus kozjeg mlijeka učinio je ovakvu podvojenost, no oni koji ga vole sigurno ne zaboravljaju i sva ljekovita svojstva kozjeg mlijeka pa i sira.
— Dimljeni polutvrdi punomasni kozji sir
…kako bi naša Capra bila i drugačija dodatno smo je oplemenili blagim dimom bukova drveta.
— Polutvrdi punomasni kozji sir s crnim tartufom
Kozji sir može se izvrsno nositi i s najaromatičnijim dodatkom, crnim tartufom. Ova kombinacija je pun pogodak za ljubitelje nešto jačih aroma koja jednostavno traži nepca koja će ju znati poštivati i cijeniti.
— Polutvrdi punomasni ovčji sir
Rijetkost našeg podneblja. Nešto intenzivnijeg okusa od kravljeg ali ipak uobičajena pikantnost ovčjeg mlijeka dominira ovim sirom. Ne treba pretjerivati u količinama nego uživati u kriški, dvije sira u posebnim prilikama.
— Polutvrdi punomasni ovčji sir s bijelim tartufom
Dragulj među sirevima. Čarobni, opojni miris čini ovaj sir uistinu zlata vrijednim gurmanskim užitkom.
— Polutvrdi punomasni ovčji sir s crnim tartufom
Dodatkom komadića crnih tartufa dobili smo čvrst, oštar i pikantan sir s bogatim tartufastim završetkom. Hedonizam!? Zašto ne ?!
— Polutvrdi punomasni sir od tri vrste mlijeka: kravljeg, kozjeg i ovčjeg